vrijdag 29 oktober 2010

Arnhem


Dag van Rondje Nederland. Met als hoogtepunt van de dag de opening van de nieuwe Selexyz-boekhandel te Arnhem. Alle openingen van hun nieuwe winkels heb ik bijgewoond: Den Haag, Almere, Maastricht, Eindhoven en nu dan nu weer Arnhem. Gevestigd in een voormalig Postkantoor, dat gebouwd is door dezelfde architect van voorheen het Postkantoor van Amsterdam, dat nu Shopping Center Magna Plaza is. Arnhem is echt weer indrukwekkend. De winkel is ruim en licht en heerlijk om in te dwalen.

De speechende wethouder zegt dat Arnhem allerlei podia bedient voor allerlei kunstdisciplines, maar dat de literatuur nog geen echt podium had in Arnhem. Of Selexyz dat zal zijn zal de tijd leren. Maar ik vind het geweldig dat een stad zo'n grote boekhandel heeft om in te dwalen. Ik twitter: Hadden Amsterdam of Utrecht maar zo'n winkel. Leon van Selexyz Scheltema twittert direct terug: vergeten we soms Selexyz Scheltema? Ja maar, twitter ik op mijn beurt, een boekhandel in een Magna Plaza of in een Nieuwe Kerk, dat zou toch wel wat wezen. Wat is er mis met het Koningsplein??? schrijft hij. Ik heb hem geloof ik onbedoeld  op de ziel getrapt.

Arnhem is een geweldig leuke winkelstad. Altijd als ik er kom is het voor werk en neem ik mij voor er een dagje te gaan winkelen. Maar het komt er nooit van. Misschien als de episode Capelle voorbij is voel ik weer zeeën aan tijd en ruimte.

Geen opmerkingen: