woensdag 6 oktober 2010

Het Schloss

De eerste dag Frankfurt zit erop. We halen onze accreditering in het Presse Zentrum, drinken een biertje bij de Rubinsteintjes, socialisen een uur bij onze vrienden van de London Book Fair: met Lasse uit Zweden, Niels uit Kopenhagen, Alistair uit London en Rüdiger uit Wenen en we maken nieuwe vrienden met een Russin. We fantaseren na afloop ogenblikkelijk excursies naar Moskou en Stockholm.

Dan gauw weer terug naar Höchst waar we afgesproken hebben met Dennis op het pittoreske pleintje onder het Schloss. We nemen alleen de verkeerde S-Bahn, waardoor we ineens weer op de Flughagen zijn. Foutje. Maar daar op het perron staat Danny. Dat is mooi. Het móest zo zijn.

Te Höchst op het pleintje aan de voet van het Schloss (foto) is het net alsof we op vakantie zijn. Ik zou hier zo wel op vakantie kunnen zijn. Bobby, kom! We gaan op vakantie. Maar Bobby zit op de bank met Vespa. Danny heeft Liefdesverdriet, dus doen we deze eerste avond Flammkuchen met liefdesverdriet. Liedesverdriet is veel groter dan politiek en werk. Mooi begin van Frankfurt is dit.

Geen opmerkingen: