woensdag 13 oktober 2010

In de rollercoaster

In plaats van in de geplande kloosterrust beland ik vandaag in de rollercoaster van het faillissement. Om 7 uur rijden, het is nu aardedonker als ik van huis ga, om 8 uur de freelancers mailen, om 9 uur interview met de nieuwe CEO, om 10 uur de vakbond, om 11 uur interview uitschrijven, om 12.30 uur de curator, om 13 uur de UWV, om 14 uur de formulieren. Als je ze vandaag niet stante pede ondertekent duurt het nog veel langer dan 2 à 3 weken voor je september-salaris krijgt.

Dit traject met curator en UWV wordt vandaag voor 956 collega's gedaan. In Rotterdam en Zwolle. Bij ons zitten ook de failliete drukkers uit IJsselstein. Die zijn heel boos. Er zijn vakbonzen bij, maar die kunnen ook niet veel. De UVW-spreker weet van geen ophouden. We moeten solliciteren en ons als winnaars opstellen. En niet te rare dingen tweeten en bloggen, want stel dat je nieuwe werkgever je vindt!

Officieel zijn wij nu werkloos. Want de curator heeft ons ons ontslag aangezegd. Ook al is we bij òns dan een doorstart, de nieuwe werkgever heeft geen boodschap aan oude afspraken. Het is een nieuw bedrijf. En het UWV raadt je aan alle aanbod te accepteren. WW is geen vetpot. Je krijgt hóógstens 70% van maximaal bruto 2750 euro.

Daarna om 16-18 uur in de kantine de presentatie van de nieuwe bazen. Die hebben er zin in. Ze willen geen zesjes, we zullen moeten performen en minstens een acht.

Wij dienen ons vandaag nog in te schrijven als werkloze. Maar ik moet nog heel veel werken, ik vrees dat dat morgen wordt.

Geen opmerkingen: