woensdag 6 oktober 2010

Wifi

Mijn eerste programma begint om 10.15 uur. Na de tumultueuze binnenkomst via het S-Bahn station (daar komt ongeveer om negen uur iedereen tegelijk binnen - prop prop prop op de roltrap - zoals elk jaar weer - en de gang langs de beveiliging - die is dit jaar weer streng - neem ik eerst maar even een halfuurtje 'rust ' vooraf in het Presse Zentrum. Daar staan tientallen computers die wij Presse mogen gebruiken. Nu de beurs net begonnen is is er nog wel een werkstation vrij, straks moeten we wachten.

Er zijn gelukkig steeds meer journalisten met kleinere eigen apparaten zoals netbooks en iPads. Ik heb geen zin in gezeul en beoefen liever het even-wachten. Het wachten valt namelijk eigenlijk altijd mee. Ik heb gehoord dat het werken met eigen apparaten ook weer nadelen heeft, omdat de wifi-netwerken het dataverkeer nauwelijks aankunnen hier.

In het hotel hebben we ook gratis wifi, maar zoals gezegd, het is niet het beste hotel, en op de kamers krijg je dan ook geen verbinding met het wifi-station van het hotel. Vanmorgen een wanhopige Chinees in ruitjespiama bij de receptie, die niet kan inloggen, maar de eigenaar is nog niet wakker.

Geen opmerkingen: