zaterdag 23 oktober 2010

Ovenschotel

Tijd voor kokkerellen. Men neme:  500 gr aardappelen, geschild; 2 el olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 1 rode paprika, in blokjes; 1 aubergine, in blokjes; 1 courgette, in reepjes; 200 gr rundergehakt (300 g); 1 pot aardappel anders room bieslook (niet dus). 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakjes. Breng een laagje water aan de kook en kook de aardappelplakjes 10 min. Verhit de olie in een wok en roerbak de helft van de ui met de paprika, de aubergine en de courgette 3 min. Schep het groentemengsel in de ovenschaal.
Doe het gehakt en de rest van de ui in de wok en roerbak het gehakt in 3 min. rul. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de groente.

Giet de aardappelschijfjes af en leg ze dakpansgewijs op het gehakt. Schenk de aardappel anders in een kom, schenk 50 ml water in de lege sauspot en schud krachtig. Roer door de saus. Verdeel de saus over de aardappelen. Bak de schotel 40 min. in de oven. Strooi voor een bruin korstje geraspte kaas over de ovenschotel.

Geen opmerkingen: