zaterdag 10 augustus 2013

Villa Ilinden

We hadden bedacht naar Villa Dihovo te gaan, een volgens de reisgids paradijselijke plek in een dorpje aan de rand van Pelister National Park, maar zij is vol en zij verwijst ons door naar de buurman Villa Ilinden. De eigenaar Bozidar (door iedereen Bobby genoemd) is een IT-man die voor een bank in Bitola werkt en in dit paradijselijke Dihovo zijn prachtige zelf opgeknapte familiehuis heeft. 

Hij noodt ons op salade met raki en we kletsen minstens twee uur. Alle mogelijke onderwerpen gaan over tafel. Tito en voormalig Joegoslavië, toen alles veel beter was. Joegoslavië was redelijk welvarend. Er was werk voor de mensen, er waren fabrieken, en er was orde. Zijn zoon studeert architectuur in Bulgarije en heeft drie maanden  in Eindhoven gewoond. Zijn zoon en zijn vrouw hebben de Bulgaarse nationaliteit. zelf heeft hij de Servische nationaliteit. Met zijn vrouw gaat hij elke week in Griekenland  winkelen. Maar daar is steeds meer Chinese rommel te koop. Het vak van journalist vindt hij niets, die dansen allemaal naar de pijpen van de overheid... 

Het is zoals steeds weer een bijzondere ontmoeting. Echt van mens tot mens. Tot nu toe echt aardige prettige gastvrije mensen hier!

Geen opmerkingen: