zaterdag 5 maart 2022

Boeken

We gaan naar de winkel van de Sint Adelbertabdij, ook hier in het dorp. Met allemaal boeken, kaarsen, en andere abdij-artikelen. Dat soort winkels is dun gezaaid, ik vind ze erg fijn. In Amsterdam heb je ‘Het Plein van Siena’  en in Hoofddorp ‘Het Kruispunt’. Ik heb ooit nog een artikel geschreven over het fenomeen.

Er is in ‘ons’ klooster een loslopende gast gearriveerd, een Antilliaanse, en haar nodig ik uit om mee te gaan naar de boekhandel. Zij is in de veertig denk ik, en woont sinds een half jaar (weer) in Nederland. Zij probeert een kloosterretraitetje uit van twee dagen. Om te proeven. Ze heeft vraagstukken. Wij zeggen haar dat drie, vier dagen heilzamer is. Ze heeft een boek bij zich van de Vlaams-Amsterdamse Jezuïet Nikolaas Sintobin, waarin ik net gisteren over schreef. ‘Vertrouwen op je gevoel’ heet het. In de winkel fotografeer ik de boeken die ik welllicht zou willen lezen.

Niemand van ons koopt boeken. Zij koopt wierook, en Bobby etherische oliën en zeepjes. En dan smikkelen we samen in de kloostertuin een grote punt appeltaart met slagroom. Mmm.

Toen wij aankwamen waren we de enige gasten, maar vrijdag kwamen er ineens twee ‘groepen’ gasten: een groep van zes en een groep van drie. En deze loslopende gast. Nu de ‘groepen’ weer vertrokken zijn trekken we samen op met de Antilliaanse. Ze laat foto’s zien van haar moeder (69) die onlangs hertrouwd is. Bobby zegt: Ze lijkt wel een soul-zangeres, van de Three Degrees ofzo.

Geen opmerkingen: