maandag 28 maart 2022

Op herhaalbooster

Bij ons is onder de Geschwister ineens de Corona uitgebroken. Vooral de zwagers zijn geveld. En één zus. Niet héél ziek, maar toch. Na de begrafenis van onze laatste tante in Ede anderhalve week geleden heb ik ze niet meer gezien, maar ik wil toch maar een herhaalboosterprik. In de kranten staat dat 60-plussers nu ook op herhaalbooster mogen, mits de vorige drie maanden geleden was. Even zoeken: die was 23 december. 

Dus gisteravond meld ik me online aan voor een herhaalprik vandaag, en word ik naar Lopik gedirigeerd. Dat ligt westelijk van Utrecht, tussen IJsselstein en Schoonhoven. De vorige keer in december moest ik naar Woerden. Ik kan nu ook weer naar Woerden, of naar Hilversum. Het is alsof ze die afspraken at random over de regio verdelen. Utrechters laten prikken in Utrecht, het lijkt alsof niemand op dat idee is gekomen. Lopik vind ik een plaats van niks, excusez, maar het is wel mooi daar aan de Lek. Toch knaagt het, kan ik niet gewoon op de fiets?

Dus vanochtend toch maar bellen met de GGD, meteen raak. Ik krijg een snipverkouden meisje aan de lijn die me eerst 30 controlevragen moet stellen. Vandáág in de Jaarbeurs, kan dat? is mijn verzoek. Anders ga ik wel naar Lopik. Maar Lopik heeft ze al gedelete. Het is in de Jaarbeurs zo grootschalig, en volgens mij helemaal niet druk meer. In Overvecht kan het zaterdag, zegt het verkouden meisje. Nee herhaal ik, ik zou graag vandáág willen, in de Jaarbeurs. Als het kan. Volgens mij prikken ze er ook als je zonder afspraak komt. 

Het verkouden meisje vecht wat met de systemen en dan kan het ineens wel. Eerst zegt ze: over 6 minuten, maar dat haal ik niet. En dan kan het ineens om 12u. Maar een sms-je ter bevestiging zit er voor twaalven niet meer in, zegt ze, en een bevestigingsmail-e-mail kan ze voor twaalven ook niet beloven. En dat heeft ze nog niet gezegd of plop, beiden poppen meteen op in mijn telefoon. Malle jongens, daar bij de GGD.

In de wachthal na afloop van de prik zie je precies tot welke leeftijdsgroep je hoort. De zestigplussers zijn toegesneld.

Geen opmerkingen: