donderdag 31 maart 2022

Siegmündung

We zijn nog maar net begonnen en het is nu al een topuitje. Will en ik grossieren in budget-uitstapjes. Nu hebben we een vierdaags uitje (drie nachten dus) in een Duits viersterren-hotel beiden een tweepersoons kamer voor onszelf, halfpension, voor € 165 pp. Dus inclusief ontbijt en diner. Op de site van het hotel staat dat het uitje € 635 kost voor één persoon, of € 990 voor twee personen samen op één kamer. 

Bij dit soort budget-uitjes is het altijd een gok waar we terecht komen. Ditmaal is het in een deftig viersterren-hotel met Michelin-waardige keuken Clostermann en een golf-terrein in Niederkassel-Uckendorf. Niederkassel ligt aan de Rijn tussen Köln en Bonn. 

(Ooit kwamen we zo terecht in een hotel in de haven van Delfzijl, in Lochem en in Zelhem, en in Hotel Zum Post in de Karwendel. Je moet altijd even afwachten hoe het eten is, en de kamer, en de nabije omgeving. Soms valt het mee, soms valt het tegen.) Hier verhuren ze veel aan confererende gezelschappen. In de eetzaal waar zij ook eten is niet zo goede akoestiek. Alle geluid is hard en hol. Maar de bediening is perfect en het eten heerlijk. Het is de kunst overal de schoonheid te zien. 

Zelf noem ik deze uitjes altijd onze Voordeeluitjes, maar dit uitstapje hebben we elders geboekt en wel bij Euroreizen.be. https://www.euroreizen.be/lastminutes-promos/promoties/hotel-clostersmanns-hof-niederkassel-promo

Ze zijn hier nog helemaal ingesteld op Corona met mondkapjes en QR-codes. Gelukkig hebben we alles bij ons. 

We arriveren te vroeg en mogen nog niet in de kamers. Dan doen we maar een lunch bij de Chinees bij de veerpont over de Rijn. Loempia’s. Mmm. En dan een wandeling. De wandelingen hebben we van een site met Wanderwege rond Niederkassel. De eerste die we doen is bij de monding van de zijrivier de Sieg in de Rijn. Siegmündung. Het is een mooi ruig gebied. Het regent een beetje dus er zijn haast geen mensen. Ook al missen we hier de sneeuw die opeens in Nederland valt. het is hier nu al een topuitje.

Geen opmerkingen: