zondag 22 mei 2022

De tuin na een weekje weg

Het is de afgelopen week dat wij op Zakynthos waren hier heel warm geweest én het heeft enorm geregend, hoor ik van de buren. Op de tuin zie je dat. Wat een wildernis! De nieuwe buurvrouw daar heeft gelukkig de groentes begieterd, dus die staan er niet slecht bij, behalve dan de spitskool en de witte kool die door de slakken opgevroten zijn. En de courgette wordt ook niets. Maar de spinazie, bieten, paprika, sla, en pompoen zien er goed uit. Ik zet er een meiraap, een pastinaak en twee bosuitjes die ik thuis al een beetje heb opgekweekt bij. We gaan het zien.

Ook probeer ik weer gras te maaien, want zo’n tuin ziet er een stuk geciviliseerder en behapbaarder uit als het gras op sommige plekken een beetje gekortwiekt is. Maar met dat hoge gras is maaien moeilijk. Ik moet de maaier en zijn mogelijkheden nog leren kennen. Waar de braam alle kanten op schiet knip ik hem bij en de distel moet uit de heg. 

Er staat weer van alles nieuws in bloei, dus ik ben er ook als een gek aan het determineren. Op het laatst kijk ik nog even in de nieuwe regenton onder de nieuwe dakgoot en die zit boordevol! Ongelofelijk. 



Geen opmerkingen: