donderdag 19 mei 2022

Grand Tour

De Grand Tour Zakynthos rond is prachtig. Ik rijd vrijwel de hele dag, dus ik kan niet van die leuke asfaltfoto’s maken. Het is zo afwisselend. Eerst de kust boven Zakynthos-stad met wat vreugdeloze grote badplaatsen, daarna de olijfgaarden en steeds hogere heuvels. We koersen aan op de vuurtoren helemaal op het noordelijke puntje vlak bij Kefalonia, het eiland bóven Zakynthos. Het stormt vandaag nogal en dat geeft spectaculaire zeegezichten. Met ons rijden tientallen Hyundais en quads die precies hetzelfde doen als wij, maar dat is dan maar zo. Het ergst vond ik dat bij de Ship Wreck View, waar je in de rij moet staan om op een soort balkonnetje een scheepswrak onderaan de kliffen op een strandje te kunnen zien en fotograferen. We bezoeken ook een heel mooi heel oud klooster, in the middle of nowhere, waar nog 10 monniken wonen, ook jonge. 

Ik heb meestal wat gemengde gevoelens over sightseeing als dagbesteding, blijf het liefst in en om ons huisje, genieten van wat daar is aan zaligheden. Zo’n dag in de auto is geen onverdeeld genoegen, maar achteraf toch altijd blij om wat ik gezien heb.

De hostess vraagt (per Whatsapp) hoe we het hebben en of ze nog iets kan betekenen. Ja! Of ze het autoverhuurbedrijf kan bellen hoeveel die grap met die lege accu ons gaat kosten. Een half uur later antwoordt ze dat het ons niets kost en dat service van de zaak is.

Geen opmerkingen: