zondag 8 mei 2022

Prullenbak

Op naar de Eerste Atjehstraat in Amsterdam-Oost voor een zinken prullenbak. Nu met het inrichten van het volkstuinhuisje vind ik Marktplaats.nl echt een feest. Je kunt er voor een bescheiden bedrag aan spullen komen die je leuk vindt, en je komt zomaar even bij wildvreemde aardige mensen over de vloer. Deze verkopende jongen gaat zijn benedenhuis verbouwen en trekt voor die tijd van de verbouwing een poosje bij zijn nieuwe vriendin in. 

‘Heeft de prullenbak nog een geschiedenis’, vraag ik hem. Kwebbeldekwebbel. Hij kijkt me haast verwilderd aan. ‘O sorry’, zeg ik gauw, ‘je bent vast heel moe van het verhuizen.’ Ja inderdaad. Maar hij en de prullenbak komen oorspronkelijk uit Breda, en hij heeft hem al heel lang. 

Zo ben ik ineens in mijn laatste oude buurt in Amsterdam. U herinnert het zich vast niet meer maar ik des te meer: de Molukkenstraat met de Chinese kapper en het Chinese restaurant. De bibliotheek en het oude badhuis aan het Javaplein. Nichtje woonde hier ook aan de Balistraat.

Ik had eerst een prullenbakken gezocht bij Blokker en bij Action maar die vond ik te lelijk en/of het geld niet waard. Misschien had ik ook nog bij Ikea kunnen rondkijken. Deze die ik nu gekocht heb is ietsje woester dan ik dacht. Weet nog niet of hij binnen of buiten komt te staan.

Geen opmerkingen: