donderdag 9 november 2023

Zin (3)

Er is toch vaak wat aan de hand op het spoor. Nu is er weer een ‘aanrijding’ ergens en rijdt er geen trein van Amersfoort naar het westen. Allemaal reizigers in paniek, vooral zij die Schiphol moeten halen. Het NS-personeel weet het ook niet. Er worden dingen omgeroepen die niet kloppen. Ik haal maar een patatje. En dan maar een blogje vanaf station Amersfoort.

Ik kom van de schrijfcursus ‘Vind Je Eigen Zin’. De eerste keer viel me een beetje tegen, de tweede keer was de theatervoorstelling, en deze keer doen we eerst een rondje over de voorstelling en dan een schrijfopdracht. Het rondje over de voorstelling is vrijwel unaniem. De Wishful Singing-zangeressen waren geweldig en de journalist was een hark. Nu is er één van de zangeressen Marjolein Stots aanwezig, en de directrice van de cursus subsidiërende instantie. Marjolein luistert naar onze reacties en geeft antwoord op onze vragen. Trouwens, háár antwoord op de vraag naar de zin van het leven was/is ‘zijn-bij-wat-er-is’. Zij is naast zangeres ook yoga-docente.

Dan de schrijfopdracht: beschrijf een geluksmoment uit je leven en laat in je beschrijving alle zintuigen terugkomen. Dat is nog eens een heilzame opdracht! Ik kan wel honderd geluksmomenten bedenken. Het idee alleen al. Eerst moeten we in een Subgroepje één geluksmoment vertellen. Iedereen vertelt iets wat zij veroverd heeft. Een vrouw die getrouwd was met een rij-instructeur en haar man zei dat zij haar rijbewijs nooit zou halen. Toen heeft ze stiekem haar rijbewijs gehaald en heeft staan juichen bij het CBR. Ik vertel van mijn fietstocht laatst langs de Oostzee. Wat een leuke opdracht!

By the way: Amersfoort is verkozen tot European City of the Year.

Geen opmerkingen: