woensdag 15 november 2023

Ons hek

Achter het huis hebben wij een gemeenschappelijke parkeerplaats en je komt er via een poort/hek. Links is voor de auto’s, rechts voor fietsers. Het hek is een elektronisch monstrum dat best vaak kapot is. Het gaat open met een afstandsbediening of met een sleutel. En het is te smal. 

Een van de oorzaken van de storingen zou zijn dat mensen het hek doorgaan als het licht nog op rood staat, je moet wachten tot het op groen staat. En als het hek dicht gaat moet je er niet snel doorheen willen glippen, daar kan de elektronica niet tegen. 

Er gaan dagelijks denk ik  wel honderd mensen door dit hek in en uit. Dus op de straat-app gaat het er vaak over. Eerst waren er drie buurmannen die het ding konden resetten, maar die werden daar ook tureluurs van en hebben toen een gebruiksaanwijzing op de mail gezet. Doe het vanaf nu maar zelf.

Gisteren ging de poort kapot. Midden op de dag. Je kon er niet in of uit. We hadden een afspraak te Nieuwegein. Ik had natuurlijk die gebruiksaanwijzing niet. Dus ik smeekte op de straat-app of een buurman ons kon redden. Er kwam er een. Heel lief. Dus wij weg. Maar daarna ontbrandde er op de straat-app een discussie, want die ochtend was er een hovenier met een te brede aanhangwagen gespot. Was die er doorheen gewurmd? Er was enige schade en sporen van modderhanden aan het hek. De opdrachtgeefster van de hovenier ontkende in alle toonaarden. Maar ja er bleken toch wel wat getuigen van wat er tussen 12u en 12.05u was gebeurd. Waarom meldt de veroorzaker zich niet? 

Het achterterrein is een hoofdpijndossier voor het bestuur van de VVE. De lampen aan de schuurtjes doen het al jaren niet meer dus parkeren moet ‘s avonds in het stikkedonker. De parkeerplaatsen zijn iets te smal omdat ze bij het inrichten van het achterterrein een parkeerplaats te weinig hadden berekend. En iedereen had een parkeerplaats gekocht. Toen werden ze allemaal wat smaller. 

Geen opmerkingen: