maandag 6 november 2023

Bank-app

De bank heeft een nieuwe app. Ik word daar al weken op geattendeerd, maar ik zie er een beetje tegenop om die te installeren. Verder ben ik heel blij met de bank-app. Al jaren. Het is veel fijner en makkelijker en sneller dan bankieren via de computer. Dat doet Bobby nog altijd, met zo'n apparaatje waar allemaal digicodes op verschijnen. Hij is ontstemd dat dat wordt afgeschaft en dat hij binnenkort wordt gedwongen om via een smartphone te bankieren. 

Zoals gezegd ben ik zeer tevreden met de app, waarom moet dat nou weer anders? Er gaat te vaak van alles mis als ik iets officieels probeer te installeren. Dan denk ik dat het aan mij ligt, en dat is vaak niet zo. 

Gisteren probeerde ik het al, op de telefoon. Lijkt me logisch, want de app zit op je telefoon. Maar als eerste moest ik mijn e-mail bevestigen en kwam er een code in mijn e-mail. Maar zodra ik overschakelde van de bank-app naar de e-mail vloog ik uit de bank-app, moest ik opnieuw inloggen en was die code in de e-mail niet neer geldig. Nadat dat drie keer gebeurd was had ik te vaak een nieuwe code aangevraagd en moest ik wachten tot later.

Vandaag nog maar eens proberen, en nu de code uit de e-mail op de laptop gevist. Dat lukt, en alle gegevens van het bankpasje werken ook, dus we schieten op. Daarna moet ik echter een code via de sms intypen en dan gebeurt weer hetzelfde.

Geen opmerkingen: