dinsdag 28 november 2023

Naar Karden

Het is behoorlijk koud en nat. We zouden wandelen, maar dat gaat echt niet, en dan gaan we maar even naar Treis-Karden. Dat zijn twee plaatsen die tegenover elkaar liggen aan de Mosel. De ene heet Treis en de andere Karden. Ze zijn verbonden door een brug. Er is ongeveer elke 10 km een brug over de Mosel. 

In Karden - aan de overkant - is een hele oude bijzondere kathedraal en ook heel veel wijn proeverij-bedrijven. Maar niet op maandagmorgen. Je kan wel zien dat het in betere seizoenen een heel leuk plaatsje is, maar nu is alles dicht, behalve een schoenenwinkel en een likeurwinkel. Daar kopen we we dan maar een flesje lekkere walnotenlikeur.

De rest van de dag wordt gekleurd door mijn iPhone die niet meer oplaadt. Niet in de auto en ook niet aan andere snoeren thuis. Dat nogal verstorend omdat ik zoveel foto’s maak en andere zaken doe zoals appen met Zus4 die in Cambodja op vakantie is en elke dag 14 zonnige foto’s stuurt. Dat kan allemaal niet meer. 

Als je zoekt naar diagnoses en oplossingen zijn er drie opties. 1. Telefoon uit/aan. 2. Verschillende snoeren proberen. 3. Naar een telefoonwinkel en nieuwe accu kopen. Optie 1 en 2 leveren niets op. Dat betekent dat we naar Koblenz zouden moeten. En wel morgen. Bobby heeft niet zo’n zin in Koblenz, maar ziet ook wel dat ik zonder telefoon de hele dag nerveus ben.

De hele avond doe ik afkicken. Koken, afwassen, journaal kijken op de iPad, mandala kleuren, boek lezen. Het gaat best.

Als ik naar bed ga wil ik nog even de telefoon checken, gewoonte, en dat is-ie gewoon helemaal opgeladen.

Geen opmerkingen: