woensdag 22 november 2023

Stengs

Al tijden kijk ik ernaar uit om weer eens wat voetbalhelden te gaan tekenen, maar er treden steeds maar geen helden op, of ze vertrekken naar het buitenland. Oranje speelt niet zo goed, al zijn ze nu wel gekwalificeerd voor het EK. Ajax bakt er niets van, en om nou mijn helden uit PSV te betrekken, zoals Luuk de Jong of Joey Veerman, dat gaat me net iets te ver. Bij Feijenoord hebben we dan tegenwoordig de Mexicaan Santiago Giménez als topscorer, maar die heeft niet zo’n karakteristieke kop. En Calvin Stengs natuurlijk.

Al een paar weken valt mijn oog weer op Stengs, ooit bij AZ en nu dus bij Feijenoord, en ook weer in Oranje. Maar terwijl hij in Alkmaar altijd zo’n fijne wilde jonge hond was met een hoog Afrokapsel heeft hij sinds juli een heel ander hoofd met straffe vlechtjes. En hij kijkt steeds heel woest. En scoort niet zoveel. 

Maar gisteren was dan Nederland-Gibraltar, en omdat zaterdag Frankrijk met 15-0 van Gibraltar had gewonnen hoopte ik op een vergelijkbare uitkomst voor Oranje. En dat er dan eindelijk weer een scorende held zou opstaan en een paar stralende foto’s. En dat scoren deed Calvin dan ook. Maar ik had de tv na een half uur uitgezet omdat het te saai was.

Vooralsnog werd het deze, maar hij lijkt niet zo erg. 

Helaas kan ik niet een portret vinden waarop hij dat brutale jonge honderige nog heeft. Er is wel een prachtfoto van gisteren dat Cody Gakpo (ook een voetbalheld van mij) Stengs een zoentje geeft, maar die vind ik niet zo passen in mijn portrettengalerij. Misschien nog een andere zoeken.


Geen opmerkingen: