zaterdag 25 november 2023

Te Burgen

Het is een appartement geworden in Burgen, een wijndorp ergens tussen Cochem en Koblenz. Aan de zuidkant van de Moezel. We hebben uitzicht op een burcht (Burg Bisschofstein), die ‘s avonds groots is aangelicht.

Het appartement van onze eerste keuze ging met de prijs niet naar beneden, wij maar wachten, en toen hebben we vrijdagavond maar de alternatieven vergeleken, en gekozen voor het appartement met de meeste kleur. De meeste woningen zijn in de kleurstelling grijs, zwart, wit en taupe, heel deprimerend, zeker in deze tijd van het jaar. Dus hebben we op vrijdagavond een kleurig appartementje geboekt. Zaterdagochtend vertrokken. Op de vierde etage is het, het heeft geen lift, direct aan de Mosel.

De dame Doris die ons ontvangt vertelt dat het vroeger een hotel-pension van haar moeder was, die niet zo lang geleden is overleden. 99 is ze geworden. Ze verhuurt in de zomer pensionkamers en dit appartement het hele jaar door. Het is ‘gezellig’ gemaakt met vele frutsels. We zijn wel redelijk content.

Burgen is een kleine plaats. Er is één restaurant, een soort pizzeria. En er is een bakker, maar verder geen winkel. De boodschappen halen we bij de Edeka in de plaats Treis-Karden, 9 km hier vandaan.

Hierbij een oude ansichtkaart van het pension Burg Bisschofstein.



Geen opmerkingen: