zondag 3 december 2023

Let it snow

De hele week stond in het teken van de ongewoon vroege winter: sneeuw en vorst. Berichten erover tuimelden over elkaar heen: zowel in Duitsland als in Noord-Nederland. Er heerst toch wel een diep verlangen naar witte wintertaferelen. De Bayerische Freundin bestookte me met sneeuwplaatjes uit München. 

Waar wij waren aan de Mosel was er niets van dat alles. Het was er grijs en koud. Net boven het vriespunt. Het appartement was niet zo goed geïsoleerd. De radiatoren deden het uitstekend, maar met de hoge gasprijzen in het hoofd wil je toch niet stoken in ongebruikte kamers. Ook niet als het andermans kamers zijn. Dus verschansten we ons in het kleine woonkamertje waar we het wel lekker warm stookten. Een holletje. Wat een genot om thuis te komen in een goed geïsoleerd huis waar het binnenshuis sowieso al 17 graden is.

Het grijze weer inspireerde niet tot veel vakantietekeningen. De twee die ik maakte waren uitgesproken grijs. Wel heb ik er ook nog vier mandala’s ingekleurd. Mijn meditatieve momentjes. Deze was de leukste. Let it snow.

Geen opmerkingen: