zaterdag 9 december 2023

Storing

Apparatenstress. Van de week wilde ik de tickets voor de voetbalwedstrijd printen en toen liep het papier vast. Het is altijd een heel gedoe, een vastgelopen vel papier in de printer, maar ik kreeg het er uit, zonder scheuren en restjes papier in de machine. Maar daarna deed de printer het niet meer. En scannen deed hij ook niet meer.

Veel mensen gebruiken geen printer meer, maar ik zou niet zonder kunnen. Bladmuziek, formulieren, tickets… Tekeningen, en foto’s als materiaal voor tekeningen. De leaflets voor de stille wandelingen…

Ik heb een Canon inkjet. Zo’n apparaat kost slechts 55 euro, maar de printerpatronen kosten ook zoiets. Er moeten twee patronen in: zwart en kleuren. En ook al koop je ze XL, ze zijn zo weer leeg. Je kan je er over opwinden, over dat verdienmodel, maar dat lost weinig op, dus ik heb me er maar bij neergelegd. Maar dat hij het niet meer doet, om niks, dat is vreselijk. 

Deze printer heb ik nu zo'n twee jaar, de vorige weigerde ook ineens dienst. Een apparaat van vijftig euro laten nakijken/repareren kost al gauw twee keer zo veel als het apparaat zelf. Ik kocht mijn elektronische spullen altijd bij de BCC, maar die is nu failliet. (En de winkel die de inktpatronen met de hand navulde voor minder dan de helft van de prijs is sinds een jaar ook failliet. Maar dit terzijde)

Enfin. Omdat aan-uit, resetten en even laten rusten ook nog wel eens helpen heb ik nog geen nieuwe gekocht. Dit probleem heb ik al een week. Elke dag doe ik aan uit en resetten, maar er gebeurt geen wonder. Ben inmiddels behoorlijk onthand, want de dirigente heeft 9 muziekstukken gestuurd voor met kerst. En ik wil Lineth Beerensteyn tekenen.

Nu moet ik maar een nieuwe Canon bestellen bij Bol.com ofzo. Want ik heb nog twee van die dure Canon-printerpatronen, die alleen op dit model printer passen.  'Zal ik er nog even naar kijken', vraagt Bobby behulpzaam. Maar omdat hij nogal op (mijn) apparaten kan vitten heb ik daar niet zoveel zin in. Zelf heeft hij inmiddels een laserprinter aangeschaft met wonderbaarlijk weinig problemen. Maar die inkt is dik en vet en mengt zich niet met water, wat zo nodig is voor mijn zelfbedachte tekentechniek. Stoot water zelfs af. Daar kan ik bij het tekenen niets mee.

‘Zal ik er toch niet nog even naar kijken', biedt Bobby weer aan. Ik sputter nog wat tegen, maar omdat het vaker voorkomt dat ik hem er naar laat kijken en dat dan zomaar zonder dat hij iets doet het probleem voorbij is, moet ik hem een kans geven. En wat denk je? Hij print weer en scant weer. Alleen niet scherp. En maar even. Maar al gauw loopt ook hij op tegen alle problemen waar ik ook de afgelopen week tegenaan liep. Dan maar een nieuwe bestellen.

De zin van dit alles? 

Geen opmerkingen: