woensdag 27 maart 2024

Nog meer bloesem

Met Leen ga ik naar het Japanse bloesempark in het Amsterdamse bos bij Amstelveen. Het staat in bloei momenteel. Dat is altijd een feestje omdat er honderden japanners en andere mensen op af komen die er gaan picknicken en droomfoto's maken. 

Als we er nu arriveren is er iets officieels aan de hand. Een Japanner (ambassadeur?) houdt een ellenlange oerend saaie speech over de liefde van de Japanner voor de kersenbloesem, zoals volgens hem de Nederlander van de tulp houdt. 

In het publiek staan dames in kimono's klaar. En van hen doet na de speech een dansje op het podium. Verder veel pakkemansen. Ik had gehoopt op fotoshoots waarbij de mannen / geliefden van Japanse vrouwen hun vrouwen zo flatteus mogelijk op de foto krijgen met die bloesem. Dat moet dan maar weer volgend jaar.

We hebben afgesproken bij eetcafé Silversant in Bovenkerk. Ik heb dat voorgesteld omdat ik het geruststellend onmodieus vind, in tegenstelling tot het café van de Bosbaan. Leen bestelt koffie met havermelk. Nee, dat hebben ze niet.

Zij is op de fiets gekomen. Vanaf het centrum van Amsterdam is het wel 14km fietsen. 

Tegen lunchtijd gaat de zon schijnen en mogen we op het terras. O! 

Amstelveen en de Japanse gemeenschap:

Geen opmerkingen: