vrijdag 29 maart 2024

Naar Harmelen

Omdat morgen de dag weer tamelijk volgeboekt is en ik dan niet naar de zaterdagse plantjesmarkt kan, ga ik vandaag naar de kwekerij in Harmelen. Die is op vrijdag en zaterdag open.

Ze hebben daar veel perkplanten en groentenplantjes: sla en andijvie en bietjes. En ook heel veel kruiden. Maar daar wacht ik nog even mee. 

Dus nu heb ik in de moestuinbak in de straat al peultjes, bosui, bietjes, andijvie en kropsla. En op de oppot-tafel in de achtertuin heb ik de rest van die groentetjes in potjes gezet, zodat ze alvast een beetje kunnen wortelen voordat ik ze in die koude klei duw. 

Het voelt allemaal daadkrachtig en hoopgevend. Ik denk dat ik van de vrijdag mijn tuindag ga maken, te beginnen in Harmelen.

In de straat zit er vrees ik een beetje de klad in het moestuinbakken-project. Vorig jaar was er een dievegge die alle oogst stal en daardoor raakten de mensen hun motivatie kwijt. Ik heb in de groepsapp voorgesteld dat ik in de bakken van de ongemotiveerde mensen aardappels poot. Of bietjes. Of uien. Lekker prozaisch.




Geen opmerkingen: