donderdag 3 oktober 2024

The old boys network

Hani501 is een tijdje geleden benaderd door een aantal gepensioneerde boekenbobo's, die ervan dromen een boek te maken van in hun ogen de gloriedagen van het Vak, met haar foto's uit de tijd dat wij het Vakblad maakten. Van hun koninkrijkjes. Omdat ik de fotorubriek indertijd bedacht had en al die tijd de opdrachtgever was, en jaren gevochten heb voor budget om het in stand te houden, vind ik het een groot compliment aan ons dat ze dit bedacht hebben. Nu gaat Hani501 een selectie maken uit de (honderd-)duizenden foto's op haar harde schijf en de heren discussiëren over selectiecriteria. Nu hebben ze mij er ook bij gevraagd.

We vergaderen in de kas van Ari, ergens tussen Zeist en Bunnik. Heerlijk dat de zon weer schijnt. Ik kan op de fiets. Zuilen-Overvecht-Blauwkapel-Voordorpse dijk-De Bilt-Landgoed Oostbroek. Het is drie kwartier. 

Ari is hier geboren en getogen, zijn ouders zijn hier in de jaren zestig een tuindersbedrijf met kassen gestart. In de loop der jaren heeft zijn broer het bedrijf overgenomen en geleid, maar nu alle broers en zussen met pensioen zijn heeft Ari het overgenomen. Hij wil er nu een landschapspark van maken. De grond grenst aan Landgoed Oostbroek van het Utrechts Landschap en een aantal ziekenhuizen op Utrecht Science Park (vh De Uithof), zoals het UMC, het Wilhelmina KinderZiekenhuis, en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. 

Een aantal landeigenaren in zijn buurt wil hun land ook wel openstellen voor wandelaars, en de ziekenhuizen daar zouden dat ook heel graag willen. Het idee is dat daar dan op den duur een nieuw groot natuurgebied ontstaat. Voor over ik het begrijp is er nog één buurman, een grote fruitteler, die niet mee wil werken.





Geen opmerkingen: