woensdag 16 oktober 2024

Naar Spakenburg

De Bayerische Freundin is terug uit Bayern. Er is mooi weer voorspeld, dus ik stel een fietstocht voor naar Bunschoten-Spakenburg. Ze heeft geen idee van Spakenburg, maar ze is onmiddellijk vóór. Vanaf mijn huis is het 38 km heen en 38 km terug, we ontmoeten elkaar in Groenekan op hetzelfde hoekje waar we ook op dinsdagochtenden afspreken als we naar het koor in Bilthoven fietsen. We fietsen langs de Beukenburgerlaan en door de Ridderoordse Bossen en doen onze eerste stop in Lage Vuursche met koffie en appeltaart 'mit Sahne', natuurlijk. 

Dan door de bossen naar Baarn en dóór Baarn, onder de A1 door, en vervolgens de Eempolder in, langs de Eem. Wijds wijds wijds. Op de dijk hebben we stevige wind tegen. Uit angst dat mijn accu deze afstand en wind niet trekt durf ik niet op volle ondersteuning te rijden, en houd ik het zeker de heenweg bij de Eco-stand, waardoor het echt ferm trappen is. Pff. 

Bij de visboer te Spakenburg nuttigen we een broodje haring en genieten we van de oude botters in de Museumhaven. Het klederdrachtmuseum is dicht. Verder is Spakenburg behoorlijk saai. Het gaat ook alleen maar om het idéé, leg ik uit. Die oude botters en het broodje haring, en dan gauw weer weg. Al met al is het 78 km. We vertrokken om half elf en zijn om half zes weer thuis. Niet gek voor twee zestigsters. 








Geen opmerkingen: