woensdag 2 november 2011

London is the place for me (3)

Wat doe je als je minder dan een etmaal in London bent? Mijn interview in om 09 uur en daarna moet ik 12.30 uur naar Heathrow. Ga shoppen, adviseert Bobby. Je bent bij Piccadilly Circus! Hij wil natuurlijk graag een cadeau. Maar ik háát shoppen, zeg ik. Dat weet je toch!

Ik blijf lekker bovenin Waterstone's zitten werken. Ze hebben er robuust meubilair en gratis wifi zonder codes. Er zitten veel mensen te werken en te vergaderen. Ik vind boekwinkels altijd de fijnste cafés in een vreemde stad. Kan er nu lekker het interview uitwerken en de collega's mailen hoe bizar het was.

Nee, ik kom niet uit Duitsland, zei ik, maar uit Néderland. Weet u eigenlijk wel dat ik u uitgenodigd heb voor een lezing in januari in Amsterdam? Daarom ben ik hier. Onze lezers zijn erg enthousiast. Nee, hij heeft geen idee. Ik heb u een paar keer gemaild, en uw secretaresse heeft 't soort van bevestigd.

Zo'n man die de qualiteit van leven hoog in het vaandel heeft staan. In zijn agenda op de iPad staat desgevraagd inderdaad 'Amsterdam'. Dat is tenminste wat. Hij heeft niet meer dan een half uur. Met die secretaresse had ik anderhálf uur afgesproken.

Men moet wel erg haar best doen altijd maar door. En nederig blijven.

Nu heb ik tijd voor uitwerken en 5 boeken te kopen.

Geen opmerkingen: