zaterdag 19 november 2011

Papillote

Na de bomenkwekerij halen we om kwart over zes de Carrefour te Bourbonne-le-Bain, die om 19 uur sluit. Er zijn er nog slechts drie kwartier voor de cadeauboodschappen. Dat is een vakantievreugde die ik van Bobby overgenomen heb - hij zoekt elke vakantie de grootste supermarkt uit de buurt en loopt daar dan de dag voor vertrek schap na schap af, op zoek naar speciale regionale etenswaren. Zijn keukenkastjes staan vol met producten van landen van voorbije vakanties.

Zelf nam ik altijd voor elk van de collegae een flesje regionale likeur mee, en voor Mutti een jammetje. Dat was dat. Maar eenmaal thuis werd ik dan toch een beetje jaloers dat hij zoveel cadeaus had, en ik niet. Dus nu ik toch drie kwartier stuk te slaan heb loop ik net zo vaak die Carrefour op en meer tot zich hier en daar een hebzucht aandient. En dat gebeurt vrij snel.

Zo ben ik ineens in het bezit van een siliconenpannetje waarin je lekker mager kan koken. De wijze van koken heet papillote, en lijkt volgens mij op de Römertopf, je kunt het ding geloof ik zowel in oven als in magnetron zetten. Ik denk/hoop dat het sneller gaat dan de Römertopf. Mijn enige zorg is dat het ding maar 20 cm kort is. Wat kan daar nu helemaal in?

Er zijn veel papillote-recepten te vinden, maar niet in zo'n siliconending, maar in papier.

Geen opmerkingen: