zondag 27 november 2011

Scheepvaart

Laten we de zinnen verzetten en naar het vernieuwde Scheepvaartmuseum. Het is dan wel zondagmiddag, maar dat moeten we kunnen trotseren. 

Het is echt ontzettend leuk. Wat een belevenis. Zowel de tentoonstellingen als het gebouw. Het is heel erg  gemaakt voor mensen die gewend zijn aan de beeldschermcultuur, zodat die zich niet onmiddellijk vervelen. Reelmatig kunnen ze op schermpjes tikken en dan weer verder lopen. Zo is er een tentoonstelling over Nederland en het water door de eeuwen heen, over de Gouden Eeuw, de walvis, navigatiesystemen, globes, boegbeelden, de haven van Amsterdam... Het is allemaal ontzttend leuk educatief, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Er zijn ook wel énige ergernissen, zo zijn er inderdaad ontzettend veel gezinnen en kinderen, en die kindernen zitten ongevraagd en zonder enige terughoudendheid aan alle schermpje, ook die waar jij informatie vergaart. Je kunt je niet altijd even goed oriënteren, en de trappen zijn heel conceptueel smal, en er zijn ontzettend veel gezinnen en kinderen, maar verder is het heel knap en leuk en inspirerend en ik wil terug. Op een doordeweekse dag, en dus niet op woensdag.
 

Geen opmerkingen: