vrijdag 22 februari 2013

Lentelijn

Ann scoort een nieuwe lente-outfit bij Sissy Boy, maar ik besluit door te gaan naar de winkel Haastje Repje. Voor Sissy Boy wil ik echt nog een maat afvallen. Hoe de meisjes verkoopsters ook hun best doen, ik voel me toch een beetje een opgestopte worst in hun nieuwe lentelijn. Ooit schreef een Marokkaanse sociologe Fatima Mernissi over hoe 'vrij' westerse vrouwen zich voelen met al hun uitdagende kleding, maar hoe vrouwonvriendelijk de westerse confectiemode is. Hoeveel zelfhaat het oplevert als je niet in de confectiematen past. Dat je beter naar een naaiatelier kunt gaan waar ze de mode om je lichaam draperen.

Haastje Repje is een klein winkeltje voor dames op leeftijd die ondanks grijzende haren en een opdikkende taille toch een beetje majestueus en kleurrijk voor de dag willen komen. Ze komen er speciaal voor uit Amsterdam naar Haarlem. Er hangen prachtige vesten die om mij heen wapperen. Alle dames in de winkel juichen: dat vest is voor mij gemáákt.Van het Servische merk IVKO. Nu ik op internet naar IVKO-vesten zoek zijn er nog veel buitenissiger modellen dan ik gedacht had.

Bobby zegt op zijn niet te evenaren complimenteuze wijze: 'Ik heb er natuurlijk niet zo'n verstand van, maar het doet me een beetje denken aan een tafelkleed.'

Geen opmerkingen: