woensdag 20 februari 2013

'Vijftigplussers: Weg met ons!'

Heerlijk stuk van Milou van Hintum op Volkskrant.nl. Zij schrijft: 'Ik ben van september 1961. Dat betekent dat de media over mij schrijven als een "oudere". Als vijftigplusser behoor ik tot het echelon van plucheplakkers met een prima pensioen in de pocket. Want ja, hoogopgeleid. Een generatie die altijd vreselijk goed betaald werk had, de hypotheek op het immens grote huis bijna heeft afgelost, en de tweede vakantie van dit jaar er alweer op heeft zitten.

En zo is dat. Wij hebben een géld mensen, wij vijftigplussers. Echt! Ik snap best dat jongeren groen van jaloezie zien hoe wij er zorgeloos maar op los leven, in riante huizen met diepe tuinen erachter, dikke auto's ervoor en elke avond na een Taittinger-aperitief dure wijnen op tafel. Het gaat zó verschrikkelijk goed met ons. Stuitend gewoon.
Proost!

Tegelijk zijn we zó ontzettend ongeschikt om aan het werk te blijven. We zijn sloom, bijziend, slechthorend, eigenwijs, ouderwets, asociaal en, het aller-allerergste: ouder dan mensen die jonger zijn dan wij. En dat is een doodzonde. We zouden maar beter geruimd kunnen worden. Wat heb je nou aan ons? We lopen alleen maar in de weg, en jonger worden we er ook niet op. Néé! We worden alleen maar ouder! Ongeschikt tot de tiende macht! Nare kostenposten! Weg met ons!' Lees hier het hele stuk.

Geen opmerkingen: