woensdag 6 februari 2013

Insomnia

Om 03 uur word ik wakker en kan ik niet meer slapen. Het is ijzig koud. De elektrische deken gaat erbij aan. Mijn netbookje dat ik bij het bed gehaald heb is maanden niet gebruikt en supertraag. Daar ga ik zo diep in de nacht maar wat aan prutsen - ik probeer 'schijfopruiming' en 'defragmentatie' - en vervolgens gaat het ding spontaan 37 updates doen. Daarna start-ie niet meer op. Melding: 'het programma AsusWebstorage is stuk'. Goed gedaan, LucieTheodora!

Maar ik wil graag naar die documentaire over David Hockney zien, waar Mirjam zo enthousiast over is. Die kan ik alleen op HollandDoc bekijken, dat kan niet op de iPad, dat moet op dat netbookje. Dus netbookje aan-uit, aan-uit, dat gaat ook niet meer, de accu eruit... En dit alles plat in bed. Het is inmiddels al ver over vieren.

Uiteindelijk krijg ik het netbookje toch weer een soort van aan de praat, al ziet het er niet uit dat het stabiel is. En kijk ik driekwart van de film. Indrukwekkend.

Vanochtend in de keuken ontdek ik dat gesneeuwd heeft. Vandaar die kou. Ik zou zo mooi willen kunnen schilderen als Hockney. Dan zou ik de mensen kunnen laten zien hoe mooi mijn lelijke achteruitzicht is.

Geen opmerkingen: