donderdag 4 september 2014

Vakantieherinneringen

Met Leen doe ik een avondje vakantiefoto's & vakantiethema's, zoals kamperen en musea. Ekfa, Riemer en zij zijn van Berlijn naar Kopenhagen gefietst en zij heeft alvast 800 foto's op de gezins-iPad. Omdat zij doorgaans achteraan fietste heeft ze veel foto's van Ekfa en Riemer op de rug. 

De fietsroute van Berlijn naar Kopenhagen voert door Mecklenburg Vorpommern en zo zijn ze ook op bezoek geweest bij Zwager4 in Kirch Kogel. Zus4 was er niet geweest, die was op dat moment zelf fietsen geweest in Denemarken. Aan dat bezoek van Leen & consorten aan Kirch Kogel heb ik onderweg te Zuid-Engeland nog diverse appjes en sms-jes gewijd. 'Wat een leuke Zwager en wat een leuke neven', zegt Leen nu. Dat bezoek was een boeiende inkleuring van hun reis geweest. 'En er worden daar maar kalfjes geboren alsof het niets is.'

De thema's zijn het kamperen en de musea. Leen houdt ook niet de handelende kant van het kamperen en is onhandig. Zij hoeft daarom niets te doen. Alleen maar er te zijn. En net als Bobby is Riemer mateloos geinteresseerd in alles. Hij heeft een grote drang naar musea en hij kan er úren doorbrengen. Vooral technische musea. Of een Postkantoormuseum. Leen zegt: 'Het interesseert me allemaal geen barst. Ik heb altijd een boek bij me en ga dan tevreden buiten zitten lezen.' Dat 'tevreden' kan ik nog van haar leren.

Geen opmerkingen: