zondag 4 november 2018

Bachverein

Vanwege een aangekondigde Vesper door de Düsseldorfer Bachverein rijden we naar de Basilik van Steinfeld, die onderdeel blijkt te zijn vam een prachtig kloostercomplex. Het klooster met ook een Gymnasium, en een groot gastenverblijf. De Bachverein uit Düsseldorf heeft hier een week geoefend en treedt nu als dank gedurende anderhalf uur op. 

We zijn ruim van tevoren aanwezig en kunnen dus alles volop genieten. Er is een prachtige oude Stiltetuin en een Labyrint. Ook is er een Klostercafé en een Klosterladen, maar mandalakleurboeken hebben ze niet in het assortiment. Wel diverse boeken over labyrinten. Ik besluit dat labyrinten er zijn om te lopen. Terwijl ik het labyrint loop wordt het (en word ik) door diverse bezoekers gefotografeerd. Veel mensen hebben een drempel zo’n labyrint daadwerkelijk te betreden. Zelf heb ik als enige drempel dat je van buiten niet goed kunt zien hoe láng een labyrint is. Of je er een half uur, een uur of anderhalf uur voor moet uittrekken. 

Ik ben gek op labyrinten en labyrint lopen. Je komt onmiddellijk in een andere staat van zijn. Zonder dagelijkse gedoetjes. Wilde dat er een in de buurt was. We hebben een labyrint in Overvecht (bij het Johannescentrum), in Hilversum (bij Huize Casela) en in Werkhoven (bij Samaya), en de kunstenares in mijn buurt werkt aan een labyrint bij ons aan de Vecht.  

Geen opmerkingen: