zaterdag 23 november 2019

Actie

Bij de herinrichting van ons plantsoen voor de deur, die al jaren duurt, zit ook in de pijplijn dat het water van de Vecht verbonden wordt aan onze vijver. En over het nieuwe water komt dan een brug. Dat vind ik prachtig. Het project is steeds weer uitgesteld, maar nu zijn ze eindelijk aan de werkzaamheden begonnen. Die zijn gekoppeld aan de herinrichting van de Prinses Irenelaan. Daar wordt nu veel te hard gereden en die wordt een 30 km-weg.

Nu heeft de Provincie in al haar wijsheid een nieuw openbaar vervoerplan gemaakt en nauwelijks bekend gemaakt, en daar blijkt in te staan dat Bus 4 over de Prinses Irenelaan opgeheven wordt. Dat valt nu dus samen  met het bouwen van die brug. De laan is nu maandenlang niet begaanbaar en de bus komt niet meer terug. Het een heeft niet direct met het ander te maken, maar voor de mensen die van de pannen makerij allemaal niet weten - en dat zijn de meesten - valt het wel samen.

Nu is een aantal oudere dames uit de wijk een actie begonnen om Bus 4 te behouden. Zij hebben handtekeningenlijsten gemaakt en delen die rond in het winkelcentrum en het buurthuis. Ze zetten mijn Facebookpagina van het plantsoen ook in om medestanders te vinden. Vooral een Japanse dame is daarmee bezig. omdat de bushalte midden in ons plantsoen ligt en ook de naam van het plantsoen draagt vind ik dat ik ze moet ondersteunen.

Ze hebben ook de wijkzender ‘U in de Wijk’ ingezet. Die heeft een interview gemaakt met de dames bij de bushalte. En als je dan hoort van een 87-jarige die gebruik maken van de bus - onder andere om naar het ziekenhuis te gaan - of naar haar zuster aan de andere kant van de stad - die niet helemaal naar de Prins Bernhardlaan kan lopen, dan word je toch wel geraakt. Ik woon een paar honderd meter bij deze bushalte vandaan en vlakbij de Prins Bernhardlaan, dus mij treft de provinciale maatregel nauwelijks. Dus dan haal je al gauw je schouders op. Maar voor die dames is het heel belangrijk. Het is hun vrijheid.

Klein leed op buurtniveau. Het zal de DUIC of het AD vrees ik niet halen.

Geen opmerkingen: