woensdag 13 november 2019

De liefhebbers

Gezien in het Springhaver: de film ‘De liefhebbers’. Ik had er niets overgelezen of gehoord, maar hij draaide op een aantrekkelijk tijdstip. Zeer onderhoudende film met veel herkenbaar familie-gedoe. Vader (architect, gespeeld door Jeroen Krabbé) is dement aan het worden en wil dat voor zijn omgeving niet weten. Zijn vrouw (gespeeld door Beppie Melissen, daar is ze weer) steunt hem. Ze willen graag een groepsfoto van het hele gezin en een weekend / weekje in een huisje op de wadden, maar dat zit er allemaal niet in. 

De kinderen zijn allemaal niet erg gelukkig en verstrikt in hun eigen gedoe. De oudste zoon, neurochirurg, gespeeld door Theo Maassen, is depressief en een stiekeme homo. Een andere zoon Casper is ook architect en volstrekt workaholic. Hij is de 40e verjaardag van zijn vrouw vergeten, waarop zij een vakantie in haar eentje boekt en hem met de drie dochtertjes achterlaat. Dan is er nog een dochter die in het buitenland werkt, ziet er uit als een carrièrevrouw. En de jongste dochter Maria is kapster, alleenstaande moeder met een allerschattigst roodharig dochtertje. Daar komt de Britse vader (een oud-collega van haar vader) op de proppen die van het kind niet wist en het nu wil leren kennen. Kortom: allemaal crisis en chaos en onbegrip en woedes. En tenslotte zitten ze allemaal samen in dat huisje op een Waddeneiland. 

De liefde overwint en eind goed al goed. Ik heb er wel van genoten, maar het was wel iets teveel drama. Van het goede. Soap, zeg maar.

Geen opmerkingen: