zaterdag 30 november 2019

De bloembollen

Zo’n twee jaar geleden hadden buurman Jeroen en ik een geveltuin laten aanleggen op de kop van ons rijtje. Zo’ tuintje van een stoeptegel breed. De straat werd om onduidelijke reden vernieuwd, zowel de stoep als de rijbaan waren in hun geheel overhoop getrokken, dus konden de stratenmakers bij het terugleggen van de trottoirstenen niet een tegel open houden? Dat kon. En ze vervingen ook nog het zand door tuinaarde. Waar hadden we dat aan verdiend?

Er was een provinciale subsidie uitgeloofd voor mensen die hun straat/buurt wilden vergroenen en zo kregen we 500 euro voor plantjes. 

Op de een of andere manier lukte het om alles te láten doen, zonder al te veel inspanning. De plantjes betrokken we via de hovenier die belast is met ons plantsoen via een boomkwekerij in Oud-Maarsseveen. Voor die 500 euro zette hij ze er nog in ook. En dan had hij nog wat over. €50, te besteden in 2018. 

Dat tegoed waren we even vergeten, dus ik vraag of ik misschien voor dat bedrag nog wat bloembollen kan krijgen. Vorig jaar had ik een zak goedkope bloembollen in de uitverkoop bij Intratuin gekocht, maar die hadden niet veel gedaan.

Die bloembollen zijn geweldige handel. In het tuincentrum zijn ze in kleine hoeveelheden verpakt met prachtige foto’s op de verpakking om ons te verleiden. 

Bij deze boomkwekerij doen ze daar niet aan. Die zijn op het gebied van marketingcommunicatie nog vooroorlogs. Het bedrijf ligt bijna onvindbaar achter Fort Maarsseveen. Terwijl tuincentra als Intratuin en Vechtweelde hun waren en gastvrijheid de wereld in tetteren is dit bedrijf vrijwel onvindbaar. Er zijn wat kassen en veel planten staan buiten op tafels. Er lopen ook heel veel kippen(soorten). ‘Hallo-Is-Er-Iemand?-Volk!!’  In een schuur vind ik wat kisten met grote netten met bloembollen. Geen kleine zakjes natuurlijk, of labels en een pen. Hoe houd ik thuis die bollen uit elkaar? 

Het is steeds maar koud en nat. Bloembollen poten is een soort hel. Eerdere jaren stelde ik het uit tot de eerste week van januari. Het moet voor de Kerst. Wil je over een paar maanden genieten van lentevreugde en de wonderen der natuur, dan moet je nu bollen poten, Lucie Theodora.

Geen opmerkingen: