dinsdag 5 november 2019

Tent

We hebben een vakantiehuisje in de vorm van een tent. Dat leek ons leuk toen we het bestelden. Geen gewoon doorsnee huisje, maar eentje die je je later herinnert. Zoals twee jaar geleden in de Ardennen een rond huisje. Rapunzel, Rapunzel, grapten de ex-collega’s toen.

Omdat we vaak voor de koopjes gaan bij onze najaarsvakantie is het altijd afwachten wat het wordt. Dat het een stom huisje zal zijn staat eigenlijk bij voorbaat al vast. Dit huisje hadden we dus uitgekozen op de tent-vorm en de houtkachel. Je weet: er zullen ook tegenvallers zijn. Het heet een zespersoons huisje, dus het heeft van álles zes, maar dat betekent in dit geval ook dat alles heel krap is. Te beginnen bij het halletje en de ouderslaapkamer bij de voordeur. Je kunt er je kont niet keren. En door die schuine wanden stoot je steeds je hoofd. Au!

De kinderslaapkamers zijn boven, te bereiken via een steile trap áchter de houtkachel. Wij gebruiken de kinderslaapkamers voor onze koffers, en nu moeten we dus voor elk wissewasje die steile trap op. En af. En op. En af.

En verder is er nog te mopperen:: in de badkamer zijn geen handdoekhangers/-dragers. Die zijn trouwens  nergens. Nergens zijn ook vensterbanken om je spullen neer te leggen. Er is ook geen nachtkastje of een stoel naast het bed. De keukeninrichting is ook een ding. De waterkoker en het koffiezetapparaat hebben een veel te kort snoer. En dan de onlogische ingedeelde keukenkastjes. Waar is de theepot? Er is geen koekenpan! Waar zijn de eierdopjes? Natuurlijk wen je uiteindelijk aan alles.

Het ronde huisje in de Ardennen:

Geen opmerkingen: