donderdag 26 mei 2022

Nog met haar

Dit is een foto van Feijenoord-trainer Arne Slot die de club in een jaar naar ongekende hoogte heeft gestuwd. Toen hij nog haar had. Voor wie de man niet kent: nu heeft hij een rond glimmend hoofd. Een biljartbal. Met deze foto werd ik wakker gisteren. Stond op de NOS-app. 

Op het koor heeft niemand enige sjoege van Feijenoord en de Conference League. 'Nee', zegt Margriet, 'een voetbalwedstrijd is écht geen reden om weg te blijven.'

Na afloop van de repetitie om 22u sjees ik door de donkere stad naar huis. Daar zitten ze op de bank, beetje sip, want AS Roma staat 1-0 voor. Nol en Ernie blijven na afloop plakken, want morgen is het Hemelvaartsdag. Kunnen we over alles praten wat er zo’n avond toe doet. Zoals over Arne Slot met haar. Nol had de foto ook gespot. En het gaat over dauwtrappen. Over de huizenmarkt die sinds een maand helemaal veranderd schijnt te zijn. Zij proberen het huis van Ernies overleden vader te verkopen, een ruim jaren zeventig huis in Woerden, opknappertje, vraagprijs 4 ton. Is  nauwelijks interesse in. Slechts een paar bezoekers, en tot nu toe maar één bod van 3 ton.~Het schijnt te komen van de stijgende rente en van het feit dat daardoor ineens heel veel mensen hun huis te koop zetten. We hebben het enorme boot aan de Keulse Kade voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. En Ter Apel. Over vakanties naar Griekenland. Over dromen van tuinen en huisjes - én de werkelijkheid. Over hoog gras en onkruid. Hornbach. Bosmaaiers en grastrimmers, Heggen trimmer. Schouwcommissies. Wat een heerlijke avond. Ondanks dat Feijenoord verloren heeft..


Geen opmerkingen: