vrijdag 13 mei 2022

Ziek

Er werken twee lijstenmakers bij onze Hornbach in Nieuwegein. Er werkt er een tegelijk. Ik ben zeer tevreden over ze. Je kan er met je kunstwerkje naar toe en ter plekke snijden ze je passe-partout en lijsten ze in. En dat voor de helft van de prijs van een gewone lijstenmakerij. Bij een reguliere lijstenmakerij moet je ook altijd weken wachten. De lijstjes van Hornbach zijn ook aardig en goed betaalbaar. Ik vind het altijd een feestje om bij heb het kunstwerkje af te maken, ik kan niet anders zeggen. 

Maar nu is er al weken geen lijstenmaker bij onze Hornbach. Ze zeggen dat een ziek is en een op vakantie. Maar ze weten niet wanneer er weer een terug is. Dat van die zieke kan ik snappen, van van die op vakantie? Zouden ze overspannen zijn? Hornbach komt op mij over als een goede werkgever, er is veel personeel, ze zijn aardig, vakbekwaam en klantgericht.

Maar nu heb ik een opdracht lopen voor een inlijsting die ik zo niet af kan maken, én ik wil wat tekeningen inlijsten voor het volkstuinhuisje. Zes inlijstinkjes heb ik nu met heiligen, zes tekeningen van kapelletjes wil ik, en dan wat landschappen. Dat wordt één wand. En dan een wand met bloemen en een wand met groenten. Maar ik wil liefst stukje bij beetje gaan doen, zodat het idee kan groeien. Elke week wat. Dat ligt nu stil. Ik ben al twee keer tevergeefs geweest en de collega’s zijn opvallend vaag en ontwijkend als ik vraag wanneer er weer een lijstenmaker is. Vorige week zeiden ze dat ze dáchten dat er woensdag weer iemand zou zijn, maar zeker weten deden ze het niet. Dus vandaag bel ik maar eens en ook de telefonist die navraag doet geeft vage antwoorden. Hij geeft geen uitsluitsel. ‘Niet iedereen kan dat.’

Ándere Hornbachs zijn bij Amsterdam, Zaanstad, Nieuwerkerk (tussen Gouda en Rotterdam) Wateringen (bij Den Haag) en Arnhem. Allemaal zo’n 40 km rijden, dus heen en terug 80 km. Als je daar helemaal naar toe moet is de benzine duurder dan het passe-partoutje. Geduld dus maar.

Geen opmerkingen: