zaterdag 24 juni 2023

Zwemmen

We zouden naar Museum Kranenburgh in Bergen, de Bayerische Freundin en ik, maar bij nader inzien vonden we dat toch niet zo’n goed plan. Met die hitte meer dan een uur in de auto en dan ook nog richting de strand en zee… Dat is vragen om ellende. Het is té warm. 

Fietsen en zwemmen lijkt een beter idee en we kiezen voor de Lek, ofwel voor Recreatiegebied Salmsteke onder Lopik, bij het voetveer naar Ameide. Een lievelingsplekje. Het is wel een eind fietsen: 28 km heen en 28 km terug. Maar we doen het. 

Ik vind het daar zo leuk dat ik altijd vergeet dat het daar ook een plek is voor jongens op jetski’s, behoorlijke herrie.

En Salmsteke blijkt bovendien verbouwd te worden Er zijn grote zandhopen, het parkeerterrein en de ligweide zijn veel kleiner. Het idee is: méér water, meer natuur, een binnenplas. En horeca. Het is een beetje een woestenij nu, maar het belooft echt mooier te worden. Het is er verboden te zwemmen, wegens verontreinigd water, zware scheepvaart en stroming maar de mensen badderen toch. 

En dan weerom over IJsselstein. We doen een alcoholvrij biertje op het terras bij de jachthaven Marnemoende.

Over de plannen bij Salmsteke:




Geen opmerkingen: