donderdag 23 november 2023

De fietsdrager

Bobby heeft Gerard gevraagd of hij naar de bedrading (de elektronica) van de fietsendrager en  die van de trekhaak wil kijken. Want laatst had hij de drager bij een buurman op de trekhaak gezet en toen deden de lampen van de drager ook niet wat ze moesten doen. Dus misschien zit het probleem helemaal niet in de trekhaak/auto maar in de fietsendrager…

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de lampen op de fietsendrager het niet goed doen. De remedie die de verkoper adviseerde heeft niet geholpen Het begint wel een ding te worden. Maar als je de boel naar de garage brengt gaat die allemaal nieuwe onderdelen  bestellen en kost het ongetwijfeld honderden euro’s. 

Omdat het de afgelopen maand almaar regende was de afspraak met Gerard weken uitgesteld, en dan had weer één van beide griep of wat anders, maar vanochtend is het zo ver. Op naar Driebergen. 

Omdat mijn kennis van elektronica minimaal is kan ik het niet navertellen. Gerard heeft kleurenschema’s van de stekker van de drager en die van de trekhaak geprint en nu gaan ze onderzoeken of en waar ergens iets fout zit. In de bedrading. De conclusie nu is dat er in béide een fout zit. 

Dus nu gaat Bobby bij de ANWB reclameren. Als je een fietsendrager Beste Koop van de ANWB koopt voor zo’n 350 euro dan verwacht je toch niet dat er een fout in de bedrading zit. Dus er moet een dossier komen. Dit onderwerp krijgt weer een vervolg. 

Mijn bescheiden rol is dat ik bij het testen der dingen de lichten aan en uit doe en op de rem trap. Daar gaat het al fout. Het remlicht en het gewone achterlicht zijn verwisseld als ook de lamp bij het achteruit rijden klopt niet.

Geen opmerkingen: