dinsdag 21 november 2023

Tajine

Door de documentaire over Claudia Roden die ik een paar dagen geleden zag wil ik wel weer eens Mediterraan koken. Het wordt Marokkaanse tajine met kip en abrikozen. Ik maak het trouwens niet in de tajine, maar in de kleine braadpan. Ik heb het idee dat het zo sneller gaat. 

Het is eigenlijk een super simpel recept, het zijn weer de kruiden die de smaak zo speciaal maken. Nu is het een combinatie van ras el hanout (ik heb zo’n blikje uit de reeks van Jonnie Boer, maar het zit nu ook gewoon in de reeks van Verstegen), komijn en gemalen koriander (ketoembar). En op alles geroosterde amandelsnippers en verse koriander. En voor de groenten nog wat sperziebonen erbij. Die die ik bijna bij alles. Zo lekker.

Helaas kunnen we vanwege de gluten geen couscous eten, want dat is tarwe, maar doen we quinoa. We hebben wel eens glutenvrije couscous meegenomen uit een buitenland, maar die heb ik bij onze AH nog niet gezien.

Geen opmerkingen: