vrijdag 17 november 2023

Te Amsterdam

Op bezoek bij  Broerlief in Amsterdam. We spreken af rond 18u en ik vertrek rond 15u met de trein uit Utrecht. Zonder plan. Eerst naar de Albert Cuyp voor de sfeer en een nieuwe sjaal, dan een wandeling door het Vondelpark, dan de JPHeijestraat en de Witte de Withstraat. Wat een herinneringen. Op elke hoek. Wat leuk zijn de kwebbelpartijen op straat. De mensen tegen elkaar. De marktkooplieden tegen de klanten. Amsterdam is echt veel socialer dan Utrecht. 

Lopen lopen lopen. Wat de huisarts vorig jaar zei, dat de hielspoor vanzelf weer over zou gaan maar dat het wel een jaar kon duren, lijkt bewaarheid. Ik voel het nog wel, maar het belemmert niet meer. 

De stad is erg veranderd sinds ik daar kwam wonen, zo’n veertig jaar geleden. Toen was de Kinkerbuurt een soort achterbuurt, nu is-ie hip en leuk. Vooral de JPHeijestraat heeft leuke winkeltjes en restaurants, onder andere Afrikaanse. 

Het Vondelpark is ook weer zo leuk levendig. Zo onvergelijkbaar met de parken in Utrecht. Er waren jaren dat ik er om 07 uur een rondje hardliep, voor het werk aan. 3 km was dat rondje. Er is het tennispark bij het Kattenlaantje, waar Will speelde. Er is voorheen het Filmmuseum waar ik oneindig veel avonden op het terras gezeten heb. Het voelt er veilig ook in het donker.

Geen opmerkingen: