woensdag 1 november 2023

From the North to the South

Tegenwoordig gebeurt iets pas echt als er media-aandacht voor is. Er was vandaag een event, er werd gezongen door vrouwen van koren een lied voor vrede in Israël en Gaza. Het was op korte termijn georganiseerd door ene Christa Vis (rode jas) en verspreid via vrouwen in koren. In Utrecht zitten enorm veel vrouwen in koren. Het idee was om bij het Stadskantoor samen het refrein te zingen van een lied ‘Prayer of the Mothers’ dat in 2016 Israëlische en Palestijnse vrouwen samen gezongen hebben in een lange mars door het land. Als je maar dat filmpje kijkt: kippenvel.

Dus met Nieuwe Wilma zing ik mee. Er zijn circa 100 vrouwen op af gekomen, vooral pensionado’s, maar dat kan ook niet anders gezien het tijdstip: 11.30u. Alleen RTV Utrecht is erbij, qua media, en het hele event draait daar om. Als ik hun registratie ergens vind zal ik een link plaatsen.


150 moeders zingen bij Utrecht Centraal voor vrede: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3652829/150-moeders-zingen-bij-utrecht-centraal-voor-vrede-al-is-het-maar-voor-mijzelf-dat-ik-niet-kwaad-word #rtvutrecht

Geen opmerkingen: