donderdag 30 november 2023

Naar Koblenz

Zo vaak waren we al aan de Moezel, maar nog nooit in Koblenz, waar de Moezel in de Rijn stroomt. We gingen tot nu toe altijd naar Trier, aan de andere kant.  Nu moet het er maar eens van komen. 

Het is helaas niet het soort weer dat de boel een beetje opleukt, in tegendeel. Uitgesproken grijs en kil. En een beetje sneeuw zoals overal in Duitsland? Ho maar. 

We beginnen onze sightseeing bij de Deutsches Eck, waar dus de Moezel in de Rijn stroomt. De moezel stroomt momenteel heel hard. De Eck bestaat uit een brede wandwlpromenade en een parkje en er staat een krankzinnig pompeus nationalistisch monument. Daar is ook de basiliek en het museum. En een kabelbaan naar de overkant van de Rijn, maar die is niet in bedrijf. 

Verder zwalken we wat door de Altstad, van kerstmarktje naar kerstmarktje. (Aan het eind van de middag lopen die marktjes helemaal vol en gaan de mensen samen Glühwein drinken.)  Het is gewoon oer-Duits allemaal. Wij lunchen in een Alte Brauerei, gaan nog een uurtje winkels kijken, en dan gauw weer op huis aan.


Geen opmerkingen: