woensdag 1 november 2023

Voorheen Casella

Voor de volgende stille wandeling van aanstaande zondag is er geen een aanmelding. De twee personen die zich hàdden aangemeld hebben zich weer afgemeld. Ik zeg tegen Nieuwe Wilma dat ik niet zoveel zin meer heb. Dat ik ermee stop. Ik had gehoopt - realiseer ik mij - dat er een soort vast cluppie zou ontstaan, met wat losse deelnemers per keer, maar dat gebeurde niet. Twee echte fans hadden we, Henk en Helma, maar die zijn ineens allebei langdurig ziek. 

Ter afsluiting van onze ruim-een-jaar stille wandelingen gaan Nieuwe Wilma en ik naar Hilversum, het labyrint lopen. Het heette daar Casella, en werd gerund door drie Utrechtse nonnen, maar die werden te oud. Zij hebben de locatie overgedaan aan Retraitecentrum De Spil. Ik ben heel benieuwd of onder het nieuwe regime het labyrint nog open is en het stiltehuisje. Ja, dat is het. In voorheen de hooiberg is een stiltehuisje gebouwd. Een meditatiekamer. Het is er open. Je mag er gewoon in.

De zusters van voorheen Casella die nu weer in Utrecht wonen had ik daags ervoor een mailtje gestuurd met de vraag hoe het zat. Het antwoord komt pas als ik weer thuis ben. De nieuwe bewoners gaan door met het openstellen van labyrint en stiltehuisje. Ik stuur haar een foto en dan is ze zo blij.

Geen opmerkingen: