zaterdag 23 maart 2024

Crucifiction


De dirigente uit Bilthoven heeft gevraagd wie er mee wil zingen in de Paasdienst in de Woudkapel. Omdat in december het Kerstzingen best leuk was geweest heb ik me weer opgegeven, in  de hoop natuurlijk dat we Paas-evergreens gaan zingen. Maar nee. 

Onze dirigente dirigeert helemaal niet zelf. De leiding is in  handen van de (oude) organist die heel gelukkig is dat er eindelijk weer eens een koortje is. Cantorij. Zijn programma voor eerste Paasdacht bestaat uit één stuks Bach en  verder liederen van Huub Oosterhuis. En: géén enkele Paas-evergreen. Hij is ook niet echt een didactisch talent. Ik hou mijn  hart vast, maar probeer niet te kritisch te zijn en te kijken wat ik kan.

Het instuderen moeten we doen bij YouTube-filmpjes van 'Nederland Zingt' van de EO, waar Mutti vroeger altijd naar luisterde en waar ik toen gillend gek van werd.

Voor aanstaande dinsdag (het tweewekelijkse koor) mogen we gelukkig de paas-spiritual 'Crucifiction' instuderen. Maar daar is op YouTube dan weer geen koorversie van.

Geen opmerkingen: