woensdag 20 maart 2024

Naar Bremen

Met m'n zussie genieten in Bremen. Ik ben al zo vaak langs Bremen gereden, en nog nooit geweest. Gewoon nieuwsgierig. Al om 07.30u vertrek ik van huis, want zij is nogal matineus en ik wil niet kinderachtig doen. 

We logeren in een eenvoudig hotel in de buurt van het Hauptbahnhof. Het prachtige Pension am Burgerpark dat ik eerst had uitgezocht was nu net een weekje op vakantie. Hier heb ik een parkeerplaats op een parkeerplaats achter een (ander) huis, eerst door een poort / een hek. Het is niet een bijzonder fijne straat, veel hotels maar ook een sfeertje met daklozen, waarschijnlijk veelal illegalen. Twee straten verder is een soort opvang, vlak bij waar de mooie binnenstad begint. We starten met een mooie lunch in een hip cafeetje aan de 'singels' van Bremen. Het is met singels een beetje als in Utrecht: de oude stad omrand door weelderig groen.

We verkennen de stad kriskras en zigzag. Het is er heel rustig, volgens Zus4 komt dat van de staking bij de bussen en trams. Er is veel staking in Duitsland op het moment. Bij de treinen, de vliegtuigen, de bussen. 

Je kunt je haast niet voorstellen dat al die historiche gebouwen uit de puinhopen van WO II zijn herrezen. Zo'n middeleeuws stadsdeeltje Schnoor aan de Weser. De Dom. Het Rathaus.

We zoeken als gekken online naar een e-bike-te-huur voor morgen, want dan willen we fietsen naar Worpswede, een beroemd kunstenaarsdorp 20 km van hier. Maar we vinden niets. Heel ergerlijk. 

Tenslotte eten we Afrikaans om de hoek van het hotel. 'Pindasaus met kip en rijst'.

Geen opmerkingen: