zaterdag 16 maart 2024

Tuinbuurtje

Weer een middagje naar de tuin, want er thuis over nadenken helpt niet. Er is denk ik heel veel verzopen want het heeft hier van oktober tot eind februari onder water gestaan. Met leedwezen kijk ik naar de dode takken bij de bordjes 'brem' en 'hybiscus' om er maar een paar te noemen. Misschien is het beter om hier oeverplanten in de tuin te zetten. Langzaam komen hier en daar bloesems uit. De namen ben ik alweer vergeten.

Verder is het levendig om mij heen. Alice - die ik ken van de moestuinbakken uit de straat - heeft sinds een maand ook een tuin hier en is - hoewel behoorlijk tuinonwetend - stralend gelukkig. Buurman Richard die een maand of wat geleden een herseninfarct heeft gehad is er nu met een rollator en een schare getrouwen die zijn tuin omspitten. Hartverscheurend lief is dat.

Na een uurtje schoffelen, tuinafval verwijderen en weer een stukje veelbelovende orde creëren  beloon ik mijzelf met een kopje thee, luister ik naar het gekwinkeleer van de vogeltjes, en de playlist 'Classical Garden' om de middag te vervolmaken.

Geen opmerkingen: