zondag 17 maart 2024

Op de achterbank

Gelezen: Terug op de achterbank van Olivier Willemsen, gevonden in de bieb hier in de wijk. Het verhaal: man van 42 is weer single. Zijn (ex-) geliefde Anna heeft het uitgemaakt omdat ze het zat was om alles voor hem op te knappen. Nu woont hij op een treurig flatje in Diemen, voor hem gevonden door de man van zijn beste vriendin. Nu gaat hij met zijn reeds lang gepensioneerde ouders mee op vakantie naar Frankrijk. Ze hadden hem uitgenodigd en die beste vriendin leek dat een goed idee. Terug op de achterbank. Het is op de een of andere manier heel herkenbaar, geestig ook wel, maar ook irritant dat die jongen/man geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn leven. 

Nooit van auteur Olivier Willemsen gehoord. Maar dat hoort bij de leeftijd. Hij woont in het Witsenhuis aan het Oosterpark in Amsterdam. 

Ik vind het leuk om te zien hoe hij allemaal zintuiglijke details beschrijft, precies zoals de docente van de schrijfcursus adviseert. Niet psychologiseren en reflecteren, maar laten zien, ruiken, ervaren. In de auto, in zijn jongenskamer, in het Franse huisje, op een terras, in de Franse supermarkt, je bent er helemaal bij.

Geen opmerkingen: