vrijdag 15 juli 2016

Suske en Wiske naar Montenegro

Eindelijk heb ik ruimte in mijn hoofd om mij te oriënteren op onze vakantiebestemming. Montenegro. Balkan. Gisteren meldde Bobby ongerust dat hij bij Booking com alleen maar accommodaties vanaf 80 euro per nacht zag, We hadden meer gerekend op de helft, op 40 euro. Oeps. Hij ergert zich wild aan Booking.com, omdat die bij alle kamers tetteren: Nog-Slechts-Eén-Kamer-Over! Boek-Nu! Ik kan daar overheen lezen.

Via Booking.com vond ik twee jaar geleden in Ohrid (Macedonië) ook de geweldige villa van Biljana. Andere pracht-accommodaties kwamen trouwens weer uit zijn reisgidsen. In plaats van ons te ergeren kunnen we steeds beter zien dat we met onze uiteenlopende werkwijzen een gouden team zijn. 

Ik zoek iets aan het water. We moeten eerst uitrusten. Daarna zien we wel verder. Met de vinger op de kaart zoek ik via plaatsnamen aan het meer van Kotor: of het is meer een binnenzee: Risanski zaliv of Kotorski zaliv. Bij een plaatsje, met een haventje, uitzicht op zeer en natuurlijk een tuin. Om te ontstressen. Het wordt Biga Apartments in een durpje Donji Morinj. Daarna zien we wel verder. Er is veel hooggebergte in Montenegro (dat betekent zwarte bergen). De hoofdstad heet Podgorica. 

Zondagochtend om 07u vliegen we met Easy-Jet naar Dubrovnik in het zuiden van Kroatië. Daar hebben we bij HappyCar een Skoda Fabia gehuurd, en dan rijden we verder zuidwaarts, bij Herceg Novi de grens over.  J. vindt het allemaal klinken als wilde avonturen van Kuifje of van Suske en Wiske. Valt wel mee.

Geen opmerkingen: